2013VreemdeLuisGespeeld in 2013

 

Acteur: Jack Staal

 

Speladvies: Tinus Moors

 

Acteurs:

Jenne Geerkens, Jan Schrijvers, Herman Schreurs, Anne Vandueren, Jean-Pierre Michiels, Sabine Bogaert, Geert Dreezen, Frans Vandueren.

 

Zang:

Ellen Coninx, Lieze Paulissen, Tijn Paesen, Lizzy De Graef

 

Korte inhoud:

Een pittig stuk dat zich afspeelt in de rommelige krotwoning van Martha, die daar samenwoont met drie mannen. Een verhaal over vier marginalen die leven aan de rand van de maatschappij. Samen proberen ze te overleven met een minimum aan bestaansmiddelen. Elk van hen sleept zijn verleden met zich mee. Door hun tekorten, hun miserie, hun geheimen, hun gevoelens en zelfs hun ruzies vormen ze een kleine gemeenschap.
Jos is een nukkige, in zichzelf gekeerde man. Bol, een zwaarlijvige eerder agressieve veelvraat die samen met Seppe, de jongste, en een volwassene met de geest van een kind, het huis in rep en roer zet. Regelmatig krijgen zij ook nog eens het bezoek van Truda (een slordige vrouw met een grote mond) die het blijkbaar klaarspeelt om telkens te komen opdagen als de huisbewoners gaan eten. Ook mijnheer pastoor vindt af en toe de weg naar deze parochianen want Kerstmis staat voor de deur.
Martha heeft een eenzame uitgenodigd om samen met hen Kerstmis te vieren! Hoe gaan de bewoners hierop reageren?

Deze allesbehalve alledaagse en zeer uiteenlopende karakters weet het publiek zeker weten te bekoren. Zij zorgen voor een flinke portie humor, een vleugje emotie en een verrassend hoogtepunt, wanneer ze ontdekken wie de “vreemde luis” werkelijk is.