1996JefGespeeld in 1996

 

Auteur: Piet Driesen

 

Regie: Michael Kornatowski

 

Acteurs:

Herman Schreurs, Jenne Geerkens, Bob Geerkens, Chantal Dedoyard, Urbain Gyselaers, Anneleen Schrooten, Mariet Janssen, Mathy Roosen, Vera Corstjens, Mia Schreurs, Agnes Schreurs, Willem Peeters, Mathieu Baeten, Bernadette Geurts, Chantal Willems, Lambert Janssen, Guy Maggen, Roger Wevers

 

Korte inhoud:

Ja, hoe zou het met hem zijn? Maar is deze Jef wel dezelfde als die vorig jaar dacht de burgemeester te kunnen worden dankzij zijn lotto-auto en zijn oliebron? Vergeet Jef Boonen, de bloemist en groenteboer! Vergeet Jef, de simpele, sympathieke volksmens die roept en vloekt en plaagt. Dit stuk gaat over Jef Cools, de bloemist en groenteboer! De Jef die nog altijd grolt en grapt, de Jef met hetzelfde karakter: het hart op de tong, maar ook een hart van goud.

Jef en zijn vrouw Gerda zijn kinderloos gebleven en Jef heeft het daar altijd al wat moeilijk mee gehad. Ondertussen geeft de kalender 1982 aan en ligt Jef al vier weken in het St.-Elisabethziekenhuis in Geel. En daar heeft Jef niets anders te doen dan te speculeren en te piekeren of toch weer niet… Onze bloemist past zich aan zoals een kameleon aan zijn nieuwe omgeving en hij amuseert zich kostelijk met het Geelse ziekenhuispersoneel tot twee jongere patiënten, Jos en Rikkie, bij hem op de kamer belanden. Meteen dondert de conservatieve Jef halsoverkop midden in een voor hem totaal nieuwe wereld van punkers en Hells Angels. In feite tuimelt Jef holderdebolder van het ene gevoel in het andere. Ofwel amuseert hij zich met iemand anders, ofwel ergert hij zich dood aan iets, ofwel wordt hij mistroostig.