1984Jef

 

Auteur: Piet Driesen

 

Regie: Gilberte Vrancken

 

Acteurs:

Herman Schreurs, Jenne Geerkens, Martine Geerkens, Benny  Spreeuwers, Mathieu De Vos, Yolanda Meyssen, Bernadette Geurts, Frans Verachtert, Urbain Gyselaers, Mathy Roosen, Roger Wevers, Chantal Willems, Jos Aerts, Anita Wils, Willem Peeters

 

Inhoud:

Jef Roosen is varkenskweker van beroep en woont samen met zijn vrouw en hun twee kinderen in het Opglabbeekse Louwel. Jef is van alle markten thuis: hij is bestuurlslid van de plaatselijke middenstand, hij is door Jan en alleman gekend en is overal bij. Hij besluit dan ook om op te komen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Waar hij aanvankelijk tegenstand ondervindt van zijn echtgenote, wordt hij naderhand voluit door haar gesteund. Ook de kinderen en zelfs de toekomstige familie en vrienden scharen zich achter hem.

Om aan populariteit en dus ook aan stemmen te winnen, proberen Jef en zijn “reclamemannen” de ene stunt na de andere uit te halen. Hij brengt het zelfs zo ver dat hij de mensen van de televisie op bezoek krijgt. Maar of dat allemaal even goed meevalt, dat komen de toneelliefhebbers pas te weten bij de uitslag van de verkiezingen.