Kleinkinderen groeien niet aan de boom


1982KleinkinderenGespeeld in 1982

 

Auteur: Peter van de Bijlaard

 

Regie: Eddy Guldolf

 

Acteurs:

Frans Verachtert, Jetje Rose, Jenne Geerkens, Ria Bayen, José Thaens, Benny Spreeuwers, Martine Seurs, André Mulders, Martine Geerkens, Yolanda Meyssen, Koen Eygemans

 

Inhoud:

Ben, een nog niet zo oude opa, krijgt het maar niet verwerkt dat geen enkele van zijn kinderen tot nu toe voor kleinkinderen heeft gezorgd. Acht zijn er ondertussen getrouwd, de jongste woont nog thuis. Het wordt een echte obsessie voor de arme man. Zijn vrouw Thea vindt dat gezeur maar niks, want eens oma, staat de derde leeftijd gevaarlijk om de hoek te loeren.

Het enige waar lobbes pa goed voor is, zijn de problemen van zijn kinderen. Problemen, problemen en nog eens problemen. De één heeft geen werk, de ander heef er te veel. De één vindt haar huwelijk niet vermoeiend genoeg, de andere vindt het veel te vermoeiend. Kortom, pa heeft zijn handen vol om vooral zijn dochters uit de penarie te helpen.

Voeg daar nog een wervelende schoonzus Dora bij, die te pas en te onpas het huis komt binnendraven, en je begrijpt de grijze haren van Ben volkomen. Het enige middel tegen al die ellende is trimmen, maar zelfs dat loopt niet van een leien dakje.

Gelukkig is er het 35-jarig jubileum van Ben en Thea, en het cadeau van de kinderen stelt hen in staat om John, hun geëmigreerde zoon, in Australië te gaan bezoeken. Lekker zeven maanden met vakantie. Zijn ze allebei goed genoeg uitgerust om de verrassingen aan te kunnen die hen bij hun thuiskomst te wachten staan? Laat het ons hopen.