FlyerAenAGespeeld in 2016

 

Auteur: Carl Slotboom

 

Speladvies: Tinus Moors

 

Acteurs:

Jos Aerden, Jenne Geerkens, Rita Grondelaers, Peter Lenaerts, Ella Pauwels, Ann Robben, Herman Schreurs, Jan Schrijvers, Frans Vandueren

 

Korte inhoud:

Als zijn vrouw en dochter een paar dagen naar Knokke gaan, besluit Alfred – een welgesteld zakenman – in Parijs de bloemetjes buiten te zetten. Met zijn boekhouder Paul spreekt hij af, dat hij via de telefoon voortdurend in contact zal blijven.

Op het ogenblik dat Alfred wil vertrekken, verschijnt de nachtclubdanseres Eva, die hij ooit in een nachtclub heeft ontmoet. Beneveld door champagne, heeft hij haar destijds uitgenodigd en zijn adres gegeven. Eva is niet van plan te vertrekken, maar Alfred laat zijn snoepreisje zo maar niet schieten en hij vertrekt naar Parijs, met de mededeling dat zijn boekhouder Paul het verder maar moet uitzoeken.

Kort nadat Alfred vertrokken is, verschijnen zijn schoonzus en haar echtgenoot uit Knokke ten huize van Alfred. Zij zijn in de veronderstelling dat ze afgesproken hadden om enkele dagen bij zus en schoonbroer te komen logeren. Intussen hebben Alfred’s vrouw en dochter de trein gemist, ze bellen naar huis en horen dat de familie uit Knokke daar zit. Daarop nemen ze een taxi en komen naar huis. Goede raad is nu duur, want Alfred is al onderweg naar Parijs.

Dan verschijnt Albert, de tweelingbroer van Alfred. De beide broers hebben elkaar al meer dan dertig jaar niet meer gezien. Albert komt geld vragen dat Paul hem wel wil geven, mits hij de komende dagen voor zijn broer Alfred wil doorgaan.

Maar daarmee is de kous niet af… er doen zich nog meer verwikkelingen voor en er komen nog rare bezoekers.