Martha & Mathilda


Gespeeld in 2017

Auteur: Pol Anrys

Speladvies: Tinus Moors

Gefilmde opname: Martha en Mathilda

Acteurs:

Jos Aerden, Jenne Geerkens, Mariet Janssen, Peter Lenaerts, Carla Meulemans, Ella Pauwels, Marc Philippens, Ann Robben, Herman Schreurs, Jan Schrijvers, Anneleen Schrooten, Frans Vandueren

Korte inhoud:

Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd die samen een oubollig hotelletje runnen, dat deel uitmaakt van een grote oude boerderij. Omdat ze diep in de schulden zaten verkochten ze die boerderij echter 10 jaar geleden aan een notaris op lijfrente, onder de voorwaarde daar te mogen blijven zolang ze leven. Wat niemand weet is dat beide kranige dames er ook stiekem een speciale bijverdienste op nahouden met de bedoeling op korte tijd een kapitaal te verdienen waarmee ze een rustige oude dag kunnen slijten op een zonnige bestemming.

De afspraak met het louche individu dat ervoor zal zorgen dat hun geheim plannetje in euro’s wordt omgezet, is gemaakt. Maar net die week komt in het hotelletje een groepje wielertoeristen logeren, aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen voor amateurs, en komt hun planning helemaal in het gedrang. Bovendien komt de notaris, het lange wachten beu, de boerderij opeisen.

Wetende dat Martha en Mathilda hun gasten op een speciale manier verwennen in de bar van het hotel, dat de kibbelende wielertoeristen op ‘alle’ manieren elkaar de loef proberen af te steken, hun verdachte zakenpartner niet zo zuiver op de graat is, de notaris niet uit het hotel is weg te slaan zolang hij zijn zin niet krijgt en er een privédetective rondsnuffelt, mag je je met ‘Martha en Mathilda’ verwachten aan een sprankelende cocktail van komische, vaak spannende, soms hilarische situaties!