1986NeeSchatGespeeld in 1985

 

Auteurs: Ray Cooney en John Chapman

 

Regie:Michael Kornatowski

 

Acteurs:

Herman Schreurs, Mia Schreurs, Jenne Geerkens, Bernadette Geurts, Mathieu De Vos, Mathy Roosen, Roger Wevers, Ria  Bayen, Martine Gabriëls, Anita Wils, Guy Maggen

 

Inhoud:

In de pelshandel “Keyaerts en Brom” heerst er momenteel een gespannen toestand. Vooral de zaakvoerder André Keyaerts verdiept zich meer in amoureuze uitspattingen dan wel in de goede gang van zaken van zijn pelshandel. Gelukkig dat de nerveuze Arnold Brom, samen met secretaresse Dorothea Trippelmans, alles in goede banen tracht  te leiden.

Op een bepaalde dag loopt het echter grandioos fout. Keyaerts heeft tijdens de afwezigheid van zijn vrouw Suzy een verhouding aangeknoopt met een zeker Evy De Schuymer. Om zijn liefde voor haar te bekrachtigen, wil hij haar zelfs via haar man een peperdure pelsmantel cadeau doen voor een zeer zacht prijsje. Wanneer echter Suzy plotseling vervroegd uit vakantie verschijnt, gaan de poppen eerst goed aan het dansen. Neem daarbij nog dat Piet De Schuymer, de man van Evy, tegelijkertijd zijn secretaresse, Linda Betrands, tracht te bekoren door het kopen van een bontjas. Als iedereen zich bovendien op hetzelfde moment in de winkel bevindt, dan wordt dit zeker een heksenketel. Toppunt is dan nog dat de nu hypernerveuze Brom met zijn onhandigheid geen blijf weet en met alle zonden van de wereld overdonderd wordt. Ook andere figuren worden in deze mallemolen meegesleept: mijnheer Bertrands, een zekere kapitein Vervaert met echtgenote en de mannequin des huizes, juffrouw Steyvers.

Dit verhaal krijgt een happy end, maar toch wel erg verrassend: Brom vindt zijn levensgezellin Dorothea, maar de rest…

Het antwoord daarop krijgt u te zien tijdens de opvoeringen van “Nee schat, nu niet”.