1989OlijfjeGespeeld in 1989

 

Auteur: John Patrick

 

Regie: Staf De Beuker

 

Acteurs:

Jenne Geerkens, Chantal Willems, Mathieu De Vos, Herman Schreurs, Roger Wevers, Lambert Janssen, Felix

 

Inhoud:

Aan de rand van de stad, in de buurt van de gemeentelijke vuilnisbelt, woont Olijfje Tuttel in een oud vervallen herenhuis, dat er nu uitziet als een soort overdekte rommelmarkt.

Olijfje dankt haar zonderlinge voornaam aan het feit dat ze als kind een uitzonderlijk lelijke baby was. Nu is ze ergens in de vijftig en verdient haar kost door met haar wagentje de straten af te lopen om lege flessen, potten en alle mogelijk rommel op te halen.

Ze houdt van mensen – ze is gek op iedereen. Het lukt haar gewoon niet om aan iemand een hekel te hebben. Ze heeft geen enkele vijand en is daarom volkomen gelukkig tot op zekere dag een zonderling trio bij haar aanklopt.

Dat zijn: “professor” Ronald Winter, een verlepte veertiger, met een superieure intelligentie, die hij op een kwaadaardige manier gebruikt – Lily, een goedkoop, opzichtig meisje dat “werkte” als tingeltangel danseres – en Solomon Bozo, een rots van onbetrouwbaarheid, die zijn afkomst niet kan verbergen.

Hun komst zal Olijfjes leven helemaal doen veranderen, want zij hebben een sinister plan, dat hun veel geld kan opleveren. Zij hebben echter één grote misrekening gemaakt, en die heet Olijfje!