Per(r)ongeluk


2011PerrongelukGespeeld in 2011

 

Auteur: Pol Anrys

 

Speladvies: Tinus Moors

 

Acteurs:

Frans Vandueren, Chantal Willems, Anneleen Schrooten, Herman Schreurs, Jenne Geerkens, Carina Bayen, Guido Ubachs, Bart Dreesen, Guy Maggen, Carla Meulemans

 

Korte inhoud:

Frederik en Isabelle gaan trouwen, maar hebben ruzie op perron 12. Omdat Isabelle haar zin niet krijgt, gooit ze kwaad haar peperdure verlovingsring over de balustrade aan de rand van het perron. Het juweel komt terecht op een braakliggend stuk terrein waar clochards en bedelaars hun thuis hebben.

Je koopt dan al eens een dure ring en dan zie je dat je verloofde die zomaar weggooit. Natuurlijk daalt Frederik af naar het lager gelegen braakliggend terrein om de ring te zoeken, die natuurlijk onvindbaar is.

Tijdens het zoeken maakt Frederik kennis met de mensen die thuis zijn onder de bruggen van het station: Achiel en zijn blinde broer Ronny, Rita en Vanessa, twee ontrouwe bedelaarsters, en Suzy die hoogzwanger is.

En nu begint het. Wie heeft de ring? Komt het goed tussen Frederik en Isabelle? Wanneer en hoe bevalt Suzy? Slagen Rita en Vanessa erin om Achiel en Ronny van het terrein weg te pesten en er zo de alleenheerschappij te bekomen?